Het belang van slaap benadrukt in het behoud van belangrijke herinneringen

Steeds meer van ons beginnen het belang van slaap te begrijpen; dat het net zo essentieel is voor ons lichaam als voedsel en water. Nu is er nog meer reden om zeker te zijn en een goede nachtrust te krijgen.

Gegevens die afkomstig zijn van een groep van 44 universiteitsstudenten toonden aan dat wanneer slaap kwam na een periode van leren, het de meest vitale herinneringen tot wel vier maanden bewaarde.

Deze bevindingen werden gepresenteerd op SLEEP 2009. Het evenement brengt 6.000 onderzoekers en clinici op het gebied van slaapgeneeskunde samen om de nieuwste bevindingen en ontwikkelingen in slaapgeneeskunde te bespreken.

Waar ooit werd gedacht dat slaap een passieve activiteit was, weten experts nu dat onze hersenen erg actief zijn tijdens deze periodes en suggereren dat we slaap beschouwen als een tijd van geheugenconsolidatie.

Het slapende brein beslist wat het belangrijkste is aan een herinnering en kiest het beste hiervan voor langdurige opslag.

Slaap lijkt herinneringen te bewaren Lormetazepam 2 MG kopen die emotioneel belangrijk zijn of die relevant worden geacht voor toekomstige doelen.

“Het kan zijn dat de chemische en fysiologische aspecten van slaap die ten grondslag liggen aan geheugenconsolidatie effectiever zijn als een bepaalde herinnering kort voor het slapengaan wordt ‘gelabeld’”, legt studieauteur Jessica Payne uit, een postdoctoraal fellow in de psychologie aan de Harvard Medical School.

Het werk liet de proefpersonen, allemaal tussen de 18 en 22 jaar oud, naar scènes kijken met neutrale of negatieve objecten op een neutrale achtergrond, en testte ze vervolgens 24 uur later op hun geheugen voor de objecten en achtergronden.

In een klassieke “vroege vogel” versus “nachtuil” -splitsing, werd de helft van de proefpersonen toegewezen aan een “slaap eerst” -groep, die tussen 19.00 en 21.00 uur trainde en testte op scènes; de rest van de proefpersonen werd toegewezen aan de “wake first” -groep, die van 9.00 tot 11.00 uur ter plekke trainde en testte.

Vier maanden later werden de proefpersonen opnieuw getest op hun geheugen van de scènes.

Negatieve objecten werden beter onthouden in de eerste slaapgroep, maar achtergronden geassocieerd met de negatieve objecten werden slechter onthouden in de eerste slaapgroep.

Dit patroon was vier maanden later duidelijk, waarbij de objecten die aan emoties waren gekoppeld, alleen werden behouden voor de eerste slaapgroep.

Payne suggereert dat we het beste onthouden wanneer we het leren in de loop van de tijd spreiden. En hoewel de hoeveelheid slaap die iedereen nodig heeft anders is, hebben tieners gewoonlijk ongeveer 9 uur nodig, volwassenen 7-8 uur, dit kan variëren van slechts 5 tot wel 10 uur per nacht om echt uitgerust te zijn.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *