Organische insectenbestrijding – Hoe zich te ontdoen van tuininsecten

De grootste uitdaging voor de tuiniers zal waarschijnlijk tijdens het tuinieren worden overspoeld met verschillende soorten tuinwantsen. Als biologische tuinier wilt u misschien geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken die de kwaliteit van uw gewassen bederven.

Er zijn zoveel soorten ongedierte bladluis bestrijden die je tuin kunnen binnendringen, dus je hebt enige kennis over deze insecten nodig om ze kwijt te raken. Organische insectenbestrijding zoals biologische bestrijdingsmiddelen, biologische bestrijdingsmiddelen zijn zeer effectief bij deze plagen.

Kevers

Kevers, waaronder Aziatische, blister-, chafer- en Japanse kevers vallen planten in het larvenstadium aan als witte larven. Zodra hun populatie zich vermenigvuldigt, eten ze de wortels van de planten en boren ze na verloop van tijd gaten in je bladeren. U kunt ze handmatig met de hand verwijderen of ze besproeien met de organische oplossing zoals Enzyme Cleaner with Peppermint.

Vogels zijn de natuurlijke vijanden van tuininsecten omdat ze een grote verscheidenheid en hoeveelheid insecten eten. U kunt vogels aantrekken met bessenstruiken, bomen en voederbakken.

Bladluizen

Bladluizen komen veel voor in elke tuin. Het zijn kleine, kleverige groepen insecten met een zacht lichaam die het sap van je plant opzuigen, waardoor de plant verdort. Erger nog, bladluizen verspreiden virale ziekten die de plant verkleuren, vervormen en laten vallen. Gelukkig kun je ze verwijderen door ze te besproeien met zeepinsecticide, enzymreiniger of pepermuntzeep.

Je kunt ook roofdieren vrijlaten om bladluizen te doden. Lieveheersbeestjes, groene gaasvliegen, zweefvliegen en sluipwespen werken bijvoorbeeld goed om bladluizen te doden.

Snijd wormen

De larven eten een grote verscheidenheid aan levend plantenweefsel. Je zou kunnen proberen de cutworms met de hand te plukken en deze handmatig te vernietigen of ‘s nachts te behandelen met verdunde enzymreiniger wanneer deze wormen en motten actief zijn. Een barrière zoals talkpoeder kan hun bevolking uitdrogen en doden.

Bovendien jagen nuttige aaltjes, kippen en Braconid-wespen allemaal op afgesneden wormen, die je helpen in de tuin.

Rupsen

Rupsen zijn de larven van vlinders en motten. Deze bladetende tuinwants kauwt op het blad van bloemen of groenten. Met de hand plukken om de grote rupsen te vernietigen is zeer effectief. Enzymreiniger met pepermunt, knoflook en rode peperspray en alsemspray zijn uitstekend om rupsen te verwijderen. Verder verslinden kippen en vogels deze larven. Gewoonlijk eet een kip wel 500 rupsen per dag.

Er zijn nog veel andere soorten biologische insectenbestrijding die geweldig werken in uw tuin. Uitrusten met handig gereedschap en kennis stelt u in staat om die tuininsecten te elimineren en de kwaliteit van uw planten te behouden. Met de beloningen van vers en voedzaam voedsel, verlaging van voedselrekeningen, is de uitdaging voor ongediertebestrijding de moeite waard voor veel biologische tuiniers.

Meer oplossingen nodig om ongedierte te verwijderen zonder chemische bestrijdingsmiddelen? Ga naar Veilige ongediertebestrijding voor meer informatie over de veilige manieren om ongedierte te bestrijden.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *